Когато Антъни Джошуа (19-0, 19 КО)нокаутира Владимир Кличко на 29 април тази година, това не само го направи най-добрият активен боксьор в тежка категория, но и му осигури незабравима битка, която феновете на бокса ще помнят години наред. Точно това липсва на Дионтей Уайлдър (38-0, 37 КО), според английския боксьор.

Джошуа: Ще се бия с Уайлдър следващата година

Непобеденият шампион на IBF, IBO и WBA обясни по време на едно от последните си интервюта, че причината, поради която Уайлдър е толкова настъпателен за битка с него, е, че демонстративният американец разбира, че има нужда от значими победи в своето резюме.

"Да завършиш професионалната си кариера без нито една загуба е нещо чудесно, но как хората ще ви запомнят? Той не е имал запомнящи се битки. Няма как да се замисля и да кажа: 'О, помните ли 29-ата победа на Дионтей Уайлдър? Това беше невероятна битка!' Знаете какво искам да кажа", заяви Джошуа.

"Така че той се нуждае от истински забележителна битка, за да запечата името си в историята на бокса. Ето защо казвам, че в момента той се нуждае от битка помежду ни повече, отколкото аз. Особено в Америка, това е Меката на бокса. Дори аз имам нужда от това. Трябва да се изкача още една стъпка нагоре и да направя тази мечта реалност. За мен би било чест да отида в САЩ, за да се изправя срещу Уайлдър", добави Джошуа.

Джошуа: Такам е много по-опасен от Кубрат

Победителят от Джошуа-Такам ще се бие с Кобрата

Уайлдър уверен, че ще се бие с Джошуа през 2018-а