Промоутърът Лу Дибела, който работи с шампиона на WBC в тежка категория, Дионтей Уайлдър (38-0, 37 КО), смята, че е абсурдно неговият клиент да се изправи срещу Дилиан Уайт, за да си спечели възможност за битка с шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (19-0, 19КО).

Джошуа се готвеше за битка с родната гордост в света на бокса Кубрат Пулев, но контузия в рамото принуди Кобрата да се оттегли от тази среща, а неговото място бе заето от Карлос Такам.

След евентуална победа над Такам, най-голямата битка пред Джошуа е среща за обединяване на коланите с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър, който пък преди това трябва да се справи с Бърмейн Стивърн на 4-ти ноември.

Промоутърът на Джошуа, Еди Хърн, вярва, че битката може да бъде нагорещена още малко, затова иска Уайлдър да се изправи срещу Дилиан Уайт и победителят да срещне Джошуа. Уайт от своя страна трябва да премине през Робърт Хелениус в нощта на битката между Джошуа и Такам.

"Мисля, че битката пред Уайлдър е само една за следващото лято. Бих искал той да се бие с Дилиан Уайт. Гледаме и към Паркър, с него може да се срещнем февруари или март, но знаете, че може да имаме допълнителна защита на колана на WBA по това време, така че не знам", заяви Хърн.

"Но основната ни цел е Джошуа да се бие три пъти през следващата година и бих искал две от тези битки да бъдат за допълнителни колани, но не винаги се случва това, което искаме. Но крайната цел пред нас е Джошуа да стане безспорен шампион в тежка категория", добави той.

Дибела смята, че тази идея е абсурдна, защото вижда Уайт като "нерелевантен" в бъдещите планове на Уайлдър. Промоутърът от Ню Йорк иска също да разбере защо Хърн не е потърсил Уайлдър за битка с Джошуа, когато Пулев се оттеглил от събитието в Кардиф.

"Концепцията, която ни принуждава да се бие с Дилиан Уайт, за да стигнем до битка с Антъни Джошуа трябва да е някаква шега. В миналото - това е факт - ние многократно предложихме на Хюи Фюри да се бие с Дионтей, но той отказа. Бихме се радвали да се бием с Джоузеф Паркър по всяко време, на всяко място, но и това не се случва. Може да уредят битка на препълнен стадион в Нова Зеландия и Дионтей пак ще го нокаутира без проблем. Искам да кажа, че ние не бягаме от битки, не сме избягали от нито една. Нямам нищо против Дилиан Уайт, но нямам никаква нужда да го обсъждам. Бъдещето на Уайлдър не е свързано с Дилиан Уайт", заяви Дибела.

"Ако Дилиан е такава сила в тежка категория, защо Джошуа се бие с Карлос Такам, а не с него? След като Пулев се контузи, предполагам, че Джошуа можеше да се бие с всеки, с когото поискаше. Мисля, че Антъни е страхотен млад боец, но също мисля, че най-голямата опасност за него е Дионтей Уайлдър. Уверен съм, че битката между тях в крайна сметка ще има", добави той.