Най-голямата звезда в бокса към този момент, Антъни Джошуа, ще защитава за пореден път титлите си в тежка категория на IBO, WBA и IBF срещу Карлос Такам на 28-ми октомври в Кардиф. Камерунецът хвана последния влак за тази битка, след като най-добрия професионален боксьор на България Кубрат Пулев беше принуден да се оттегли от срещата поради контузия на рамото.

В едно от последните си интервюта Джошуа заяви, че въпреки мнението на повече специалисти за лека битка, той очаква тежко изпитание.

"Такам е много корав боец. Прекалено корав. Той продължава да върви напред и това е обезсърчаващо за боксьора срещу него. Когато изляза на ринга с него, ще ми бъде интересно да видя какво може да ми предложи и колко удари може да поеме. Все пак мисля, че ще го нокаутирам между 10-ти и 12-ти рунд. Все пак главата на този човек е като циментово блокче", заяви Джошуа.

Джошуа също призна, че евентуална загуба от Такам ще отвори голяма дупка в кариерата му.

Карлос Такам се закани, че ще бие Джошуа

 

"В бокса прошка няма, в смисъл, че ако Такъм ме победи, тази загуба ще остане в професионалния ми рекорд за цял живот, това завинаги ще остави петно върху моето наследство. Просто не искам този недостатък в моя рекорд точно сега", добави той.

Джошуа: Такам е много по-опасен от Кубрат

Победителят от Джошуа-Такам ще се бие с Кобрата

Уайлдър уверен, че ще се бие с Джошуа през 2018-а