Дилиан Уайт може да направи още една стъпка към нов шанс да се бие за световната титла в тежка категория, когато се изправи срещу Робърт Хелениус в нощта на битката между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, която ще се проведе на 28-ми октомври.

Уайт (21-1, 16 КО) преследва битка с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър и победа над високият швед ще го доближи до тази негова цел. 

"Това е битката, по която работихме от доста време и имаме удоволствието да я добавим към бойната карта за шоуто на 28-ми октомври в Кардиф", заяви промоутърът Еди Хърн. 

"Мисля, че това е ясно, но нека пак да повторя, искаме Дилиан Уайт да се изправи срещу Дионтей Уайлдър и този сребърен колан на WBC (за който ще се бият Уайт и Хелениус) ще ни постави в добра ситуация."

Хелениус (25-1, 16 КО) е най-известен във Великобритания със спорната си победа по точки над Дерек Чисора, който и Уайт победи през декември миналата година в един от най-добрите двубои за 2016-та година. 

"Северният кошмар", бивш европейски шампион по бокс, приветства предизвикателството да акостира на бреговете на Обединеното кралство, за да се изправи срещу друг лондончанин.

"Това е огромна битка и аз съм развълнуван от факта, че ще се бия с победителя от срещата между Уайт и Чисора от миналия декември. Аз и Чисора трябваше да се бием през май, но той избяга. По моите разбирания Дилиан не е страхливец и той ще се изправи срещу мен, за да се бие. Това ще бъде голяма битка за тежка категория и нека по-добрият спечели", заяви Хелениус.