2017-а година не беше от най-силните за ММА организацията UFC и това може да се дължи на липсата на големи звезди.

Бившата шампионка в категория петел Ронда Раузи най-вероятно няма да се бие отново. Суперзвездата в лека категория Конър Макгрегър се очаква скоро да влезе в октагона, но цялата година той прекара в преговори за срещата си с Флойд Мейуедър. Много други звезди от старото поколение също не са влизали в клетката през тази година.

След всичко казано до сега, спокойно можем да кажем, че UFC е в търсене на новите си звезди, а президентът на организацията Дейна Уайт има представа кой би могъл да бъде "следващата голяма звезда".

"Харесвам Франсис Нгану. Мисля, че той може да бъде следващата голяма звезда, буквално и преносно", заяви Уайт.

След първите пет мача на Нгану в UFC, той се утвърди като сила, с която всички трябва да се съобразяват, тъй като той спечели и петте срещи преди да удари последния гонг. В последната си битка той мина като булдозер през бившия шампион Андрей Арлосвски, нокаутирайки го в първия рунд на срещата им през януари.

Някои може да твърдят, че единственият недостатък на Нгану е фактът, че неговият английски не е на особено добро ниво, но Уайт не вижда никакъв проблем в това:

"Вижте, когато си лошо момче, езикът няма значение. Всичко е свързано с това как се представяш... погледнете Андерсон Силва, Джордж Сен Пиер. Списъкът продължава и продължава. Всичко е въпрос на умения и представяне", заяви Уайт.

Дейна Уайт: Френският акцент не пречи на Нгану да бъде лошо момче

Нгану вярва, че след Овърийм следва бой за титлата