Въжетата около ръцете на тежкотоварния звяр на UFC бяха развързани и той е готов за битка! Франсис Нгану най-накрая бе резервиран за битка, в която ще трябва да се изправи срещу друг страховит боец - Алистър Овърийм. Нгану трябваше да премери сили с Жуниор дос Сантос в UFC 215, но след като бразилецът бе принуден да се оттегли, "Хищникът" трябваше да потърси други възможности.

Той се огледа в шампиона на UFC в тежка категория Стипе Миочич, а след това и в основния претендент за титлата Алисър Овърийм, но изглежда, че ще трябва да изчака още малко, за да се бие за титлата при най-тежките. Нгану обаче е убеден, че ще получи шанс да се бие за пояса, след като нокаутира Овърийм в предстоящата им битка.

"Бях много разочарован, защото последната ми битка беше чак през януари. Надявах се да се бия най-късно през септември, но опонентът ми бе принуден да се оттегли. Това е добър мач, определено. Знаех, че един ден ще се бия с Алисър Овърийм, затова сега мога да кажа, че съм готов за тази битка от доста време. Мисля, че след тази среща няма как да не ми дадат шанс да се бия за титлата. Овърийм сега е по-голямо предизвикателство от Жуниор дос Сантос, защото той е в по-добра серия от победи. Той върши добре своята работа и продължава да печели", заяви Нгану.

Нгану вярва, че след Овърийм следва бой за титлата

източник: Gulliver/GettyImages

"Алистър е огромен противник. Той е много добър боец със страхотен опит в К-1 и мисля, че той има кафяв колан по джу-джицу. Преди две години той промени своя план за провеждане на битки и стана много, много добър боец. Той е доста умен и има план за всичко. Той е в състояние да ми предложи всичко. Аз обаче съм по-бърз от него и определено съм по-силен. Имам страховит удар и той ще разбере това. Сигурен съм, че ще спечеля тази битка, а след това и шансът да се бия за титлата, защото в момента съм поставен под №4 в класацията на претендентите, така че няма как да не получа следващата възможност да предизвикам шампиона", добави Нгану.

Страхотно е, че най-накрая ще видим Франсис Нгану отново в клетката на UFC. Това няма да е просто битка, очаква се тази среща да бъде страхотно зрелище. Както и да погледнете на нещата, тежката дивизия на UFC се раздвижи доста и сега е много интересна. Имаме битка между Нгану и Овърийм, което е страхотно. Загубилият тази битка ще се изправи срещу Вердум, което също е страхотно, а победителят ще има пълно основание да предизвика шампиона Стипе Миочич. О, и да не забравяме, че Кейн Веласкез може да се завърне в началото на новата година. Да, тежка категория е в разгара си в момента.