Ultimate Fighting Championship наскоро привлече в редиците си олимпийския борец Арян Бхулар, който спечели шест поредни ММА битки в регионалните дивизии в тежка категория, преди през септември да се присъедини към най-голямата организация в света на смесените бойни изкуства.

Тогава, 31-годишният канадец с индийски корени, победи Луис Енрике в UFC 215, но победата му беше засенчена от решението на организацията да забрани на Бхулар да носи тюрбан, когато излиза за битка.

"Те трябва да разберат, че това по никакъв начин не пречи на рекламирането на облеклото на Рийбок, което е задължително за всички нас (всички бойци са задължени да излизат с облекла на Рийбок - от глава до пети б.р.) . Надявам се с времето да изчистим този проблем и да ми позволят да нося тюрбана. Те очевидно не разбират какво означава това за нашата култура", заяви Бхулар.

Очаква се Бхулар (7-0) да се завърне в клетката по-късно през тази година или може би в началото на следващата срещу противник, който все още не е ясен. Няма да е изненада, ако той отново поиска от организаторите да му позволят да носи своя тюрбан на път за октагона.

Остава да видим какво ще се случи.