През изминалата година прехвърчаха много искри между света на бокса и този на смесените бойни изкуства. Това се дължи предимно на супербитката между шампиона в лека категория на Ultimate Fighting Championship (UFC) Конър Макгрегър и боксовата легенда Флойд Мейуедър-младши, но също така и на интереса на други ММА бойци като Стипе Миочич, Джими Мануа, Артьом Лобов и Крис Сайборг, който също искат да се пробват на боксовия ринг.

И като говорим за бойци на UFC, които искат да се пробват в света на бокса, може да не им се наложи да търсят много надалеч, за да постигнат целта си. Говорейки за "The Unnamed Podvideocast", президентът на UFC Дейна Уайт заяви, че след време организацията може да промотира и боксови събития.

"Мисля си, че можем да организираме и боксови срещи в събитията на UFC и да видим какво ще се получи", заяви Уайт.

След като каза това, Уайт увери, че няма никакво намерение да пренебрегва смесените бойни изкуства, за да промотира боксови мачове.

"Обичам света на смесените бойни изкуства прекалено много. Аз съм на 48 години и всяка сутрин ставам от леглото с желание, защото обичам това което правя. Не мога да се намирам в по-добра позиция. Не мога да си представя да правя нещо друго", добави Уайт.