Днешният ден на Световното първенство за мъже и жени по Таекуон-До ITF в Пхенян се оказа щастлив и успешен за родните ни национали , които спечелиха 7 медала в индивидуалната надпревара и отборните дисциплини. Първо Йордан Стаев ликува като шампион на планетата на индивидуално- „силов тест”, а след него и Николай Петков сложи златния медал на гърдите си в „спаринг” +85 килограма. Никола Николов спечели среброто в „специална техника”, докато Световният шампион от Пловдив 2015 Рами Шау се качи на третото място с бронзовия медал в индивидуалната надпревара „спаринг” в категория 78 кг. Албена Ситнилска ще се завърне в България с две бронзови отличия. След като в първия ден на шампионата стана трета на „форма”- 4 дан, днес Албена остана на същата позиция на „спаринг” 57 кг.

При жените (отборно) България зае третото място и бронзовите отличия, а при мъжете (отборно) нашите загубиха на финал драматично от домакините от Северна Корея и взеха сребърните медали.  До момента страната ни има 9 медала, като утре е последната дисциплина (отборно) „спаринг” – мъже, където се надяваме бройката на отличията да се увеличи.

Всичко около нашия тим е наред и проблеми няма, сподели по телефона от Северна Корея Марио Богданов- президент на БФТаекуон-До ITF.

На шампионата в Пхенян участват над 500 състезатели от 67 държави . Световното първенство ще бъде закрито с церемония в утрешния ден , а след него по маршрута Пхенян- Пекин- Истанбул- София се прибира и българската делегация.