Повече от блестящо бе представянето на националния отбор на България по Пумсе на завършилите Световни плажни игри, които се проведоха на гръцкия остров Родос. Всичко това се случи пред погледа на председателя на БФТаекуондо Слави Бинев и президента на Световната таекуондо федерация д-р Чо. Двамата пристигнаха специално за финалите от Атина, където пък се провежда турнира “President’s Cup с ранг G2, и също има сериозно българско присъствие. Българските състезатели записаха чудесни резултати, спечелвайки три сребърни и два бронзови медала.

В събота тон за успехите даде Христо Върбанов, който в индивидуалната надпревара взе сребърен медал. След това примерът му последваха тройката девойки Калина Боянова, Симона Григорова и Милица Петрова.

Добрите новини за родното таекуондо продължиха отново със сребърните медали на треньорската тройка Бисер Христов, Румен Димитров и Христо Върбанов.

В петък бронзови медали спечелиха треньорската двойка над 31 години - Христо и Ирена Върбанови и на тройки юноши - Илиян Димитров, Борис Радев и Станислав Пиперов.

При все солидния брой български таекуондисти, качили се на почетната стълбичка, именно председателят на родната федерация и първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз Слави Бинев връчи отличията.

Междувременно на Президентската купа в Атина, “златна точка” в полза на противника, раздели Митко Джорджев от медала. Той премина през 4 битки, три от които взе с победа. В категорията си Митко мери сили с 68 атлета в кат- 68кг. При кадетите, Калоян Делков в кат - 53кг. също отпадна на крачка от медалите. В трета среща след страшно оспорвана битка, 2 точки и резултат 33:31 отредиха бронза за противника му от Гърция.