Шампионът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в средна категория Майкъл Биспинг заяви, че във Върховния съд в Калифорния няма никаква подадена жалба срещу него.

19-годишен тийнейджър твърди, че Биспинг го нападал във фитнес зала (24 Hour Fitness) в Анахайм, Калифорния, на 31-ви юли. Антонио Георгакопулос казва, че Биспинг го хванал за врата и го задушил за "две до три секунди". След този инцидент младежът е трябвало да посети специалист, защото имал силна болка в гърлото, се казва в жалбата.

"Пълни глупости", заяви кратко и ясно Биспинг.

В делото също така са посочени и UFC, WME-IMG (компанията-майка на UFC) и фитнес залата, в която е станал инцидента.

"Дори не съм получил някакви документи. Те съдят мен, UFC, фитнес залата и WME-IMG. Това е смешно, пожелавам им късмет. От това, което съм чел до сега, има много, много противоречия. Очевидно е, че това е съдебно дело, така  че не искам да казвам твърде много, но мога да кажа, че това грам не ме тревожи и не е коректно", заяви Биспинг.

Биспинг, 38-годишен, ще защитава титлата си срещу Джордж Сен Пиер в UFC 217 на 4-ти ноември в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. Това ще бъде едно от най-големите събития на UFC за годината. Биспинг смята, че делото умишлено е подадено точно в седмицата преди събитието.

"Кажете ми как става така. Това се е случило преди месеци. Изглежда много, много тактически ход. О, да подадем жалбата една седмица преди най-голямата битка в живота му и да потърсим споразумение. Вече казах твърде много. Добра работа", завърши Биспинг.