Джордж Сен Пиер е широко смятан за най-великия шампион в света на смесените бойни изкуства в полусредна категория.

Той обаче не е влизал в клетката от 2013-та година насам, но ще направи това в UFC 217 на 4-ти ноември 2017-та година в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк, за да се изправи срещу шампиона в средна категория Майкъл Биспинг.

Тогава Сен Пиер може да се превърне в една четвъртия боец на UFC, който е печел титли в две различни категории.

По време на едно от последните си интервюта, шампионът на UFC в полусредна категория Тайрън Уудли заяви, че завръщането на Джордж Сен Пиер, накратко наричан GSP (ГСП) в по-горната категория е било умишлен опит да се избегне среща с него.

"Някои момчета имат средна скорост, средна мощност, добра борба, добри атаки. Аз съм благословен и имам максимална скорост, максимална експлозивност, максимална мощност, а и моите треньори ми помогнаха да добавя другите неща, за да бъде това, което съм сега", заяви самоуверено Уудли.

"Те не искат проблеми, човече. Той (Сен Пиер) имаше шанс да се бие с мен, но отказа. Джордж беше извън спорта почти четири години. Колкото и да беше добър преди да се откаже, мисля, че за тези четири години съм го надминал. Чувствам, че съм надминал Джордж във всеки един аспект от играта и затова искам да изляза и да се бия с него, за да го докажа", добави той.

В пространството се появиха слухове, че ако ГСП победи Биспинг, той ще предизвика шампиона в лека категория Конър Макгрегър. Тази супербитка вероятно ще се проведе в лека категория, където "Прословутия" се е бил вече два пъти. Ако е така, Уудли би бил много разочарован.

"Не, това ще бъде неуважение към мен. Сен Пиер вероятно ще предизвика Макгрегър, но той трябва да бъде честен с феновете и да признае, че се е върнал само и единствено заради парите. Няма нищо срамно в това. Просто знам, че ще го предизвикам, а той сам да реши какво иска да прави. Победа, равенство или загуба, искам да се бия с победителя от срещата между Биспинг и Джордж. После ще се върна в моята дивизия, за да видя новите свежи таланти и ще искам да им предам урок", продължи Т-Ууд.

Вместо така жадуваната битка със Сен Пиер, президентът на UFC Дейна Уайт заяви, че Уудли ще трябва да се изправи срещу победителя от срещата между Рафаел дос Аньос и Роби Лоулър, която ще се проведе на 16-ти декември в Уинипег, Монитоба, Канада.

Молитвите на Уудли изглежда отново няма да дадат резултат.