Изглежда, че Майкъл Биспинг вече не обмисля да се пенсионира след битката с Джордж Сейнт Пиер. Шампионът на UFC в средна категория заяви миналата година, че втората му защита през ноември може да бъде неговата "последна битка", обяснявайки, че след 13-годишна кариера той "не може да прави това вечно".

Но явно мнението му се е променило, тъй като по време на пресконференцията, имаща за цел да популяризира събитието UFC 217, шампионът заяви, че оттогава е променил решението си.

"Не, вижте, много хора ме питат за това. Не мога да го направя, обичам това прекалено много. Обичам целия процес, обичам дори тренировъчните лагери. Преди осем седмици не бях във форма. Сега се чувствам страхотно, а и съм световен шампион. Чувствам, че мога да победя всеки на тази планета, най-вече Джордж Сейнт Пиер. Обичам целия този процес. Така че, не, няма да се пенсионирам", заяви Биспинг.

Биспинг и Сейнт Пиер ще се изправят един срещу друг в битка за титлата в средна категория в UFC 217 в "Медисън Скуеър Гардън" на 4-ти ноември в Ню Йорк.

Биспинг (30-7) не е влизал в клетката откакто направи първата си защита на титлата срещу Дан Хендерсън в UFC 204 през октомври 2016-та година. Преди това в една от най-големите изненади в историята на UFC, англичанинът нокаутира намиращия се в страхотна форма Люк Рокхолд в UFC 199 през юни 2016-та година.

Сейнт Пиер (25-2), бивш шампион на UFC в полусредна категория и може би най-великия шампион в историята на UFC в тази дивизия, не е влизал в клетката от ноември 2013-та година, когато успешно защити титлата си за 9-ти път срещу Джони Хендрикс. След онази спорна победа Сейнт Пиер се оттегли от спорта. След това той често говори за завръщане, но споразумение за това не бе постигнато преди да се появи битката с Биспинг.

UFC 217 включва още две битки за титла, шампионът в категория "петел" Коди Гарбранд ще защитава колана си срещу Ти Джей Дилашоу, а шампионката в категория "сламка" Йоана Енджейчик ще защитава титлата си срещу Роуз Намаюнас.