Бившият шампион в полутежка категория Тони Белю (30-2-2, 20 KO) за пореден път нападна и омаловажи постиженията на световния шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), но в същото време призна, че той е единственият боксьор на планетата, който може да победи британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО).

Белю не пропусна да се заяде и със своя основен дразнител Тайсън Фюри (26-0, 19 КО), като заяви, че Джошуа и Уайлдър не биха се затруднили срещу "Циганския крал", който се завърна на ринга през миналия месец след почти тригодишно отсъствие с победата над албанеца Сефер Сефери.

"Странно е, че Дионтей Уайлдър има 40 професионални срещи и няма значими победи, но трябва да призная, че той е единствения боксьор на планетата, който може да победи Антъни Джошуа. Никой друг няма шанс, дори Тайсън Фюри. Стиловете диктуват срещите. Нима някой си мисли, че Джошуа няма да нацели поне веднъж Фюри с чист удар? Нима някой си мисли, че Фюри притежава нужната сила, за да нарани Джошуа? Съвсем лесно е да предвидим изхода от тази среща. Джошуа ще победи с брутален нокаут. Вярвам, че Уайлдър ще направи същото", заяви Белю.

Мнението на Белю не е изненада за никого, особено като вземем в предвид, че ливърпулецът е напълно уверен, че лично той би пенсионирал Фюри, ако двамата се срещнат на ринга.

"Също така вярвам, че един дребен дебеланко от полутежка категория ще направи същото. Фюеи е уязвим в момента. Не смятам, че той някога ще си върне формата. Не бих имал никакви проблеми с него. Аз съм нокаутьор, също като Джошуа и Уайлдър. Той няма да чуе последния гонг. Превъзходството на Фюри ще продължи няколко рунда. Щом разбера слабостите му, с него е свършено", завърши Белю.

Още по темата:

Еди Хърн: Не се съмнявайте в желанието на Джошуа да се бие с Уайлдър

Нов обрат: Уайлдър-Джошуа на 13-и април насред "Уембли"

Мениджърът на Уайлдър: Направихме всякакви жертви, за да се бием с Ей Джей