Един от мениджърите и треньор на световния шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) - Джей Диас обясни, че той и неговият екип са направили всичко възможно, за да организират обединителен двубой с шампиона на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО).

Двата лагера преговаряха в продължение на няколко месеца, но всичко приключи, след като от Световната боксова асоциация (WBA) дадоха на Джошуа едва 24 часа, за да сключи сделка за двубой със задължителния претендент Александър Поветкин (34-1, 24 КО).

"Няма никакво съмнение, че Дионтей направи всички жертви и отстъпки, които можеше да направи само и само за да се проведе тази среща. Те ни предложиха много по-малък хонорар, а на всичкото отгоре нямаше да получим процент от общите приходи. Искаха да се бием в Англия, а не в Щатите, не отговаряха на нашите въпроси и, общо взето, направиха всичко възможно, за да провалят провеждането на този двубой", заяви Джей Диас.

"Предложихме им най-високия гарантиран хонорар в историята на тежка категория, а към него им обещахме и процент от общата печалба, но те все пак отказаха. Направихме всичко възможно, за да организираме тази среща. Дионтей направи страхотно големи отстъпки, за да може да стане абсолютен световен шампион в тежка категория", добави мениджърът.

Междувременно, след като стана ясно, че супербитката пропада, следващите опоненти на двамата шампиони са почти сигурни.

Преди дни изтече информация, че Джошуа ще защитава коланите си срещу руснака Александър Поветкин (34-1, 24 КО) на 22-ри септември, докато Уайлдър най-вероятно ще направи своята задължителна защита срещу американеца Доминик Бризийл (19-1, 17 KO) по-късно тази година.

Още по темата:

Хърн финтира Уайлдър за мач с Джошуа, американецът побесня

Еди Хърн: Не се съмнявайте в желанието на Джошуа да се бие с Уайлдър