След месец провеждане на преговори изпълнени с всякакви обрати, изглежда най-накрая стана ясно кога ще се бият настоящите шампион в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) и Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО).

Двете суперзвезди трябва да се срещнат на 13-ти април 2019-та година на стадион "Уембли" в Лондон. Това разкри денс мениджъра на американеца - Шели Финкел. Той допълни, че е получил уверение от промоутъра на Джошуа Еди Хърн, че неговия клиент е готов да се срещне с Уайлдър в следващата си среща.

"Днес получих писмо, в което Еди Хърн ми заяви, че няма да се бият с нас сега, но ще го направят при следващия си двубой, който ще бъде на 13-ти април на стадион "Уембли". Странно е, че той не може да ми каже дата за тази година, но твърди, че може да ми каже точна дата за следващата година, но така да бъде. Ще видим какво ще се случи", заяви Финкел.

Междувременно двамата шампиони ще направят задължителни защити на титлите си. Вече изтече информация, че Джошуа ще защитава коланите си срещу руснака Александър Поветкин (34-1, 24 КО) на 22-ри септември, докато Уайлдър най-вероятно ще направи своята задължителна защита срещу американеца Доминик Бризийл (19-1, 17 KO) по-късно тази година.