Британският промоутър Еди Хърн бе широко обвиняван през последните няколко дни, че нито той, нито неговият клиент Антъни Джошуа, искат обединителен мач с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър.

Опитният промоутър обаче увери всички скептици, че британската суперзвезда наистина е изкала двубой с Уайлдър преди от Световната боксова асоциация (WBA) да наредят на Джошуа да финализира сделката за задължителна защита срещу рунснака Александър Поветкин в рамките на 24 часа.

"Не поставяйте под съмнение желанието на Антъни Джошуа да се бие с Диотней Уайлдър. Повярвайте ми. Ще ви кажа едно, ако екипа на Уайлдър не се беше забавил толкова много, Ей Джей щеше да се бие с него на 100%", заяви еди Хърн.

"Искам просто феновете да разберат, че не аз съм шефът. Днес видях изявление на Фюри, в което той ме обвинява, че не пускам Джошуа да се бие с Уайлдър. Човече, моето мнение няма никакво значение. Антъни иска да се бие с всички, но нещата не стават просто така", добави промоутърът.

Еди Хърн заяви още, че договорът за Уайлдър е все още актуален и всичко, което той трябва да направи, е да го подпише. Ако го направи, двубоят ще се състои на 13-ти април на стадион „Уембли“ в Лондон.

"Договорът е все още актуален, той е на бюрото на твоя мениджър. Подпиши го и ние ще го подпишем преди мастилото да е изсъхнало. Спри да заблуждаваш фенове. Все още можеш да им дадеш онова, което искат. 13-ти април на "Уембли". Не се безпокой за нас и най-вече за Антъни Джошуа – той е готов да се бие с всеки", завърши Еди Хърн.

Хърн финтира Уайлдър за мач с Джошуа, американецът побесня