Бившият световен шампион по бокс Тайсън Фюри (25-0, 18 КО) вярва, че той има пълното право да претендира за трона в тежка категория. Британецът е на мнение, че все още държи ключовете за царството, въз основа на неговия статут на абсолютен шампион след победата над Владимир Кличко през 2015 година.

Непредсказуемият Фюри с големи планове за 2018-а

"Аз все още имам статут на абсолютен шампион. Моят статут е още от времето на Джон Л. Съливан, стотици години назад. Никой не може да се счита за най-добрия, докато не ме победи, защото аз съм този, който победи човека, победил другия преди него и така, връщайки се 200 години назад", заяви британеца.

В момента Фюри тренира усилено и се очаква да се върне на ринга до април следващата година. Британският боксов борд по контрола (BBBofC) ще заседава следващия месец, за да обсъди искането на Фюри боксовият му лиценз да бъде върнат. Британецът звучи много уверен в шансовете си да получи положителен отговор от борда.

Шанън Бригс: Фюри няма да се завърне, той просто търси внимание

"Ще бъде лицензиран отново много, много скоро. Това няма да е проблем. Аз съм един от синовете на Великобритания, защо да не искат да ми върнат лиценза?", отбеляза Фюри.

29-годишният боксьор е извън ринга вече над две години. За последно той  победи Владимир Кличко и отне всичките му шампионски пояси в тежка категория през ноември 2015 година. След това обаче Фюри оваканти титлите си, за да се съсредоточи върху психическото си здраве. По-късно пък загуби и боксовия си лиценз, след като призна за употребата на наркотични вещества.