Бившият световен шампион Тайсън Фюри остава твърд в намерението си да се завърне в тежка категория и да "завладее" света на бокса през следващите две години.

29-годишният британец, който не е излизал на ринга от 2015-та година, досега е свалил 25 килограма от теглото си и планира да загуби много повече, преди да направи официална битка през пролетта.

И тъй като основната му мишена е шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа, Фюри знае, че трябва да бъде много активен през 2018-та година, за да възвърне физическата си кондиция и да може да предизвика настоящия крал в тежка категория.

Фюри с абсурдно предложение за мач с Джошуа

"Напът съм към моето завръщане. Следващите 2018-та и 2019-та ще бъдат натоварени години за мен. Очаквам 4 или 5 мача през 2018-та, след които ще бъда във форма и отново на върха", пише в публикацията си Фюри.

Дузина боксьори се споменават за евентуални съперници на Фюри, от Дейвид Прайс и Шанън Бригс до Тони Белю и трета битка с Дерек Чисора.

Най-вероятно "Циганският крал" ще се изправи на ринга срещу някой свой сънародник или срещу по-малко популярен боксьор от Топ 15, в опит да възвърне старата си страховита форма.

Срещу когото и да се изправи, победа на Фюри автоматично означава, че той бързо ще започне да се изкачва в класирането, тъй като в предвид ще бъдат взети и миналите му постижения и може да се окаже, че само два-три двубоя делят британеца от нова битка за титлата.

Еди Хърн се присмя на предложението на Тайсън Фюри

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн заяви, че Джоузеф Паркър е следващият опонент за неговата звезда, а след това и Дионтей Уайлдър през лятото, само часове преди да се появят слуховете за потенциална битка с Фюри през лятото на 2018-та година.

Не е реалистично обаче да очакваме, че Фюри ще бъде напълно готов за среща с Джошуа през следващите шест месеца и потенциална дата за средата на 2019-та година изглежда като доста по реалистична възможност.