Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри направи абсурдно предложение за битка с Антъни Джошуа, след като обяви в официалния си акаунт в Twitter, че Ей Джей трябва да получи едва 40% от приходите от евентуална тяхна среща и дори трябва да излезе първи на ринга. Както е известно, това би било прецедент в историята, тъй като е общо прието на ринга първо да излиза претендентът, а след това и шампионът.

"Антъни Джошуа ще приеме 40% от нашата среща, ще излезе първи на ринга и ще бъде обявен първи. Аз съм най-голямата битка там за тези момчета. Първо го чухте тук", се казва в публикацията на Фюри.

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн говори по-рано този месец за възможността за мач между двамата през 2018-та година, след като Фюри прие двугодишно наказание със задна дата от Британската антидопингова агенция и сега е свободен да се бие, чакайки боксовия си лиценз.

Хърн понастоящем води преговори за потенциална битка за обединение на коланите с шампиона на WBO Джоузеф Паркър, но финансовите разногласия са поставили сделката в застой. Това се отнася и за другата основна цел на Джошуа - шампиона на WBC Дионтей Уайлдър.

Джошуа заяви, че Паркър е единственият опонент, който е реалист в преговорите, но шампионът на WBA, IBF и IBO все още не е отговорил на абсурдното предложение на Фюри за потенциална битка между двамата. Разбира се, очакваме също толкова абсурден отговор и от страна на "ЕЙ Джей".