Шампионът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в тежка категория Стипе Миочич е пред завръщане в октагона.

Преговорите за подновяване на неговия контракт най-накрая са тръгнали в правилната посока и има светлина в края на тунела. Миочич се надява да се завърне в клетката, за да защити титлата си през първото тримесечие на 2018-та година.

Миочич не се е бил от месец май, когато нокаутира Жунио Дос Сантос в UFC 211. През изминалата година Миочич, който обикновено стои на страна от всякакви драми, беше много настоятелен в изказванията си, че не е доволен от настоящия си договор.

През юли неговият мениджър заяви, че клиентът му няма да се върне в клетката, докато договорът му не бъде подобрен. Основният проблем е, че Миочич, който е на път да подобри рекорда за най-много последователни защити в тежка категория на UFC (2), е спечелил значително по-малко пари от последните двама претенденти за титлата (Дос Сантос и Алистър Овърдийм).

Това, което не е ясно към този момент, е кой ще бъде съперник на Миочич при неговото завръщане. Победителят от срещата между Фабрицио Вердум и Марчин Тибура или победителят от срещата между Алистър Овърдийм и Францис Нгану в UFC 218.

Остава да разберем!