Легендата на Ultimate Fighting Championship Витор Белфорт ще се завърне в началото на новата година.

Белфорт ще се изправи срещу Юрая Хол в събитието на UFC в Сейнт Луис на 14-ти януари, официално съобщиха от организацията във вторник вечерта. Бразилецът бе заявил, че ще се бие с Хол още миналия месец, но датата и мястото до сега не бяха известни.

Витор Белфорт (23-13) влиза в тази битка след победата над Нейт Маркуард чрез съдийско решение в UFC 212 през юни. Тази победа на бразилеца прекъсна серията му от три поредни загуби. Когато 40-годишният Бефорт излезе на Октагона през януари, той ще отбележи своята 22-ра година в света на смесените бойни изкуства. Бразилската легенда дебютира в спорта още през 1996-та година.

Хол (13-8) победи Кжищов Йотко в последната си битка чрез нокаут във втория рунд на срещата им в Питсбърг през септември. Американецът също бе в серия от три поредни загуби преди последната си среща. Хол, 33-годишен, е бивш финалист в "The Ultimate Fighter" и бе голяма перспектива преди години, но той все още се опитва да докаже себе си като претендент в средна категория.

Събитието UFC Fight Night 124 все още няма главна битка за вечерта, но се очаква в близките седмици такава да бъде обявена. За организацията това ще бъде първо събитие в Сейнт Луис.