Джоузеф Паркър смята, че отчасти е добре, че противникът му Дерек Чисора избухна по време на пресконференцията в понеделник. Паркър смята, че по този начин се популяризира картата за галавечерта на 26 октомври в O2 Arena в Лондон, Англия. 

Преди дни Чисора изяви желанието битката му с бившия носител на колан на WBO в тежка категория Паркър да бъде хедлайнер на картата. Хърн постави като главен двубоя между Джош Тейлър и Реджис Прогрейс, а подгряващото събитие е Паркър-Чисора.

Чисора заяви, че иска или повече пари, или двубоят му да бъде поставен като главен, защото в противен случай няма да участва в галавечерта.

Паркър смята, че това е просто защото съперникът му се опитва да спечели повече пари.

„Той ще се бие. Това е двубой, който и двамата наистина искахме, и предполагам, че той е прав донякъде ”, каза Джоузеф Паркър.

„С неговата фенска база и моята фенска база имаме много привърженици на твърдия бокс, както и случайни привърженици. Но просто не можеш да отнемеш това от тези момчета. Това е обединение и е голяма битка за тях. Нашата работа като боксьори е да тренираме усилено за битката, а промоутърите да решат кое да бъде основното събитие и кое подгряващото в картата.”

„Ако бяхме на собствената си карта, разбира се, щяхме да оглавим вечерта. Ей, Еди, ако Чисора получи повече пари, аз също имам нужда от такива“, каза Паркър.

„Той е боец, от когото трябва да очаквам неочакваното. Пълен е с изненади. Не зная дали ще дойде спокоен или ще се опита да създаде развлечение. Кой знае? Мисля, че бойци като него изваждат най-доброто от мен. Той излиза напред и отправя много удари. Трябва да съм готов за това “, каза Паркър.

„Той привлича много внимание и сега обществеността разисква кое трябва да е основното събитие и кое трябва да бъде подгряващото. Това предизвиква голям интерес в много фенове. Мисля, че доста от тях искат да ни видят в главното събитие. Но всичко зависи от промоутъра", завърши Паркър.