Най-известният британски промоутър Еди Хърн се присмя на предложението на Тайсън Фюри за мач с Антъни Джошуа и заяви, че той трябва да се върне в реалността, ако наистина е сериозен в намеренията си да се изправи срещу настоящия шампион.

Фюри заяви по-рано в Туитър, че Джошуа трябва да приеме едва 40% от приходите от евентуална тяхна среща и ще трябва да излезе пръв на ринга.

Фюри с абсурдно предложение към Джошуа

Хърн не се забави със своята реакция и набързо определи предложението на Фюри като "много забавна шега" и заяви, че бившия шампион първо трябва да докаже, че сериозно се е замислил за своето завръщане на ринга.

"В момента трябва да правим сделки в реалността. Бихме се радвали да се изправим срещу Тайсън Фюри. Нищо общо с тези 40%, разбира се. Но все пак трябва да отбележим факта, че той е на разположение и е насреща ни", заяви Хърн.

"Ние сме много последователни. Няма да бягаме от никого. Искаме да преминем през всички. Но Фюри първо трябва да влезе във форма и да сложи себе си в позиция за битка. Той говори и говори, но нека видим реалността", добави промоутъра.

Междувременно Хърн потвърди, че сделката за битка между Джошуа и шампиона на WBO Доузеф Паркър е близо до финализиране и срещата може да бъде обявена в началото на 2018-та година.

"В много добра позиция сме в преговорите с Паркър, но все още нищо не е финализирано. През Коледните празници пуйките ще бъдат оставени на страна и се надяваме, че в началото на януари ще имаме положително съобщение за следващата битка на Джошуа. 24-ти март, 31-ви март или 7-ми април. Всички дати са в играта", заяви Хърн.