Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (24-0, 17 КО) продължава със словесните нападки по адрес на шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО). Този път "Циганският крал" заяви, че Джошуа не е никакъв боксьор, а по-скоро приличал на бияч.

"Този човек не може да се боксира, той не е боксьор, той е бияч. Истината е, че той ще получи много удари в главата, ако се изправи срещу някой, който може поне малко да се движи, толкова е просто", заяви Фюри.

И въпреки че Джошуа продължава да впечатлява с поредицата си от мощни нокаути - включително и победата с нокаут в 11-ия рунд над Владимир Кличко през април - Фюри настоява, че сънародникът му не е способен да добави повече класа и мобилност към своя арсенал.

"Никога не можеш да превърнеш един товарен кон в състезателен. Той не е направен за да е бърз и подвижен, той е направен за да е здрав и мощен. Без скорост и подвижност в тежка категория, ти си ограничен боксьор. Не можеш да се справяш с всички, както видяхме в битката на Джошуа с Такам", добави Фюри.

29-годишният Фюри е извън ринга вече над две години. Но последният път, когато се качи на ринга, шокира света на бокса с победата си над Владимир Кличко през ноември 2015-та година. Това беше огромна изненада по онова време, тъй като Кличко претърпя първата си загуба от цяло десетилетие.

В крайна сметка след това британеца оваканти титлите си, за да се съсредоточи върху психическото си здраве, а след това загуби и боксовия си лиценз, след като призна за употребата на наркотични вещества.

През следващия месец обаче, Британският боксов борд по контрола (BBBofC) ще проведе среща, за да обсъди искането на Фюри лицензът му да бъде върнат. В момента "Циганският крал" провежда ежедневни тренировки, губи телесна маса и се подготвя за завръщането си през април следващата година.