Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев се завърна по най-убедителния възможен начин на ринга. След година и половина отсъствие заради контузия, той съсипа жертвата си в зала "Арена Армеец" Хюи Фюри с единодушно съдийско решение. 

Така българинът спечели претендентския мач във версия IBF на световния бокс и заслужи правото да е задължителен опонент на световния шампион Антъни Джошуа. Но кога ще е мачът помежду им, тепърва ще се решава. 

А съдиите отсъдиха следните резултати: 117:111, 118:110, 115:113. И всичките те в полза на Кобрата. Точно това му донесе успеха, а Фюри беше достоен съперник, който обаче нямаше достатъчно боксови аргументи да надделее. 

Мачът в София започна равностойно, като в самото начало британецът действаше бързо и акуратно. Но Пулев вдигна оборотите, а в края на втория рунд сцепи веждата на съперника, отвори му сериозна аркада и затрудни представянето му до края на мача. 

Изненадващо обаче Фюри започна по-силно в третия рунд, като това беше и най-силната част в неговото представяне, поне до момента. Постепенно обаче отново Кубрат Пулев наложи надмощието си и водеше боя с представянето си. 

Най-критичният момент за него беше в 8-ия рунд. Тогава Фюри му нанесе тежка серия в главата, която разклати сериозно българина и той беше на крачка от нокдауна. Но постепенно се съвзе, преодоля тежкия момент и на свой ред се втурна в сериозни атаки. 

Преодоляването на този преломен момент се оказа и решаващо в мача. След него Пулев яростно наложи надмощие, натика Фюри между въжетата, а в края на мача британецът просто беше фигурант и инкасираше удар след удар. Само гонгът го спаси и от нокаут. 

В крайна сметка мачът завърши след пълните си 12 рунда, но важното е, че след края му съдията вдигна високо ръката на победител на Кубрат Пулев. А препълнената "Арена Армеец" пощуря от удоволствие, виждайки за трети път поред любимеца си в ролята на печелившия. 


Галавечерта в "Арена Армеец": 

Мачът на живо: 

12 рунд: Кобрата тръгна мощно напред в този рунд, Фюри трябваше да търси нокаута, но нямаше сили. Британецът отнесе толкова много удари, че не е в състояние за обрат в последния момент. Българинът пласира серия от леви и десни крошета, но британецът се задържа на краката си. Ударите на Фюри са меки, а в главата му се стовариха няколко много тежки удара. Кобрата търсеше нокаута, защото съперникът му едва се държеше на краката си. Победата беше ясно, че е за Кобрата.

11 рунд: Равностойно начало на частта. Минута след началото ѝ обаче Пулев пласира много мощно дясно кроше, което по чудо не нокаутира британеца. В средата на частта българинът заби и тежко дясно кроше в целта. Фюри опита да отвърне с дясно кроше, но без мощ. На свой ред българинът пласираше мощни леви удари в тялото на съперника, както и дясно кроше малко преди края на този рунд. Фюри постоянно търсеше клинча, защото силите му се изчерпаха. 

10 рунд: Преди началото на рунда Фюри беше шит, аркадата му кървеше, а той беше задъхан. Кобрата му нанесе две десни крошета в началото на частта. 70 секунди след началото Кобрата нанесе мощна атака с леви прави и десни крошета в главата на британеца, залепяйки го в ъгъла. Пак клинчовете измъкнаха Фюри от тежката ситуация. Минута преди края и Кубрат отнесе дясно кроше в главата. 30 секунди преди края Кобрата пласира две крошета в главата на съперника и той почти се свлече. Британецът се изплези 20 секунди преди края и отнесе мощен удар в главата. 

9 рунд: Кобрата започна със силен ляв прав, но Фюри отвърна с дясно кроше в главата. Кубрат пласира десен ъперкът в брадичката на съперника 35 секунди след началото. Минута след началото българинът пласира още един силен удар в целта. Битката беше прекратена за кратко заради хвърлена кърпа на ринга, а след подновяването на играта Пулев пласира ляв прав, а после и дясно кроше. 30 секунди преди края пласира нов ляв прав и дясно кроше в главата на съперника. В края на рунда Кобрата пласира мощна серия в главата на Фюри, чийто колене омекнаха сериозно. Само гонгът спаси британеца от нокдаун. 

8 рунд: Силна размяна на удари в началото на рунда. Фюри пласира две десни крошета в главата на Кобрата и го разклати много сериозно. Българинът обаче излезе от ситуацията и се закрепи. Но минута след началото на рунда изглеждаше, че българинът може да се свлече на пода. За щастие, това не се случи. В средата на рунда Пулев отнесе и едно дясно кроше в главата. Кобрата отвърна с ляв прав и дясно кроше, а 35 секунди преди края повтори тази серия повече от успешно. Рундът обаче е на сметката на Фюри, който в края пласира поредно дясно кроше. Българинът определено беше разклатен сериозно. 

7 рунд: Кубрат нанесе сериозно ляво кроше, а после и ляв прав. В средата на рунда Фюри върна с един ляв прав. Ляв прав, десен прав в тялото, последвани от ляво и дясно кроше в тялото на съперника от страна на Кубрат. 30 секунди преди края той пласира ляво и дясно кроше в главата на Фюри в най-силния си рунд до момента. Британецът беше в глуха защита и нямаше отговор на ударите на българина в този момент от мача. 

6 рунд: Фюри започна с дясно кроше, добре пласирано, после и ляв прав. Кобрата търсеше тялото на съперника с прави удари. Минута след началото Пулев нанесе мощно дясно кроше в главата на опонента си. Минута преди края българинът пласира ляв прав и ляво кроше в тялото и главата на съперника. 30 секунди преди края пласира дясно кроше и ъперкът в главата на Фюри. А в края нанесе и пореден ляв прав в главата на съперника. 

5 рунд: Британецът кърви обилно и постоянно аркадата му е зашивана в паузите между рундовете. Фюри пласира дясно кроше в началото на частта. Островитянинът постоянно се навежда, но не получава забележка за това от рефера. Кубрат отвърна с ляв прав в целта. Минута преди края Пулев съсипа съперника с ляв прав в главата, но Фюри бързо се съвзе. Но българинът продължи със серия от десен ъперкът и ляв прав. Пулев продължи да е активен, но нищо не се случи до края на частта. 

4 рунд: Зверски ъперкът и после ляво кроше на сметката на Пулев. Кубрат продължи серията с ляво кроше и разклати сериозно съперника си. В средата на рунда българинът пласира и ляв прав в тялото на Фюри. Британецът отвърна с дясно кроше в главата 90 секунди преди края. Минута преди края Фюри пласира и тежък ляв прав в главата на българина. С ляво кроше обаче Кобрата го натика в ъгъла, но съперникът му се измъкна от там. В края на рунда пласира и ляво кроше. 

3 рунд: Фюри започна с мощен натиск този рунд и пласира няколко силни атаки в тялото на българина. Кубрат отвърна с дясно кроше в главата на съперника. Британецът продължи да налита като оса, изключително настървен, но Кобрата посреща ударите му с усмивка. Дясно кроше и ляв прав последваха от Пулев. Минута преди края Фюри пласира хубав десен ъперкът в тялото на българина, малко след това и дясно кроше в главата му. Този рунд определено е на сметката на британеца. 

2 рунд: Предпазливо начало на втория рунд без много атаки. Минута след началото му Кобрата пласира хубав ляв прав, Хюи Фюри се опита да отвърне с дясно кроше, но неуспешно. Две минути след началото обаче Фюри пласира мощно дясно кроше, на което Кубрат отвърна със силен ляв прав. Секунди преди края Кубрат нанесе мощен ляв прав в главата на Фюри и разкървави лицето му. Аркадата е точно под веждата на британеца. 

1 рунд: Бързият Фюри започна по-активно, пусна няколко опасни удара, които Кобрата парира. В началото на рунда българинът действаше по-предпазливо, инкасира едно опасно дясно кроше. Кубрат пласира хубав ляв прав в средата на рунда, а после и в тялото на британеца. Фюри влизаше с глава, а в края на рунда търсеше клинчовете. Много оспорван рунд, в чийто край Пулев пласира тежко дясно кроше. 

Развитието на цялата галавечер в "Арена Армеец":

23:25 - След изпълнението на химните на България и Великобритания, вече е време и за битката между двамата бойци в тежка категория. 

23:16 - Кубрат Пулев излиза под мощен съпровод на гайди и народна музика. При самото му излизане звучеше "Притури се планината". Халатът, с който е облечен по пътя към ринга, е с традиционни български шевици. А публиката в "арена Армеец" просто полудя при появата на любимеца си. 

23:12 - Дойде време на ринга да излизат двамата боксьори. Първи към ъгъла си се отправи Хюи Фюри, който излезе под звуците на "Смело сърце" и шотландски гайди. Британецът беше посрещнат с бурни освирквания от пълните трибуни. 

23:10 - Изпълнение на "Моя страна, моя България" от Крисия, Орлин Горанов, Маргарита Хранова и Орлин Павлов вдигна зала "Арена Армеец" на крака. 

23:08 - Броени минутки остават до излизането на двамата боксьори на ринга. Всичко около двубоя ще следим за вас на живо в този материал!

22:54 - Залата вече тръпне в очакване на мача на Кубрат Пулев с Хюи Фюри. До началото на битката остава не повече от около четвърт час. Публиката е притихнала в очакване.  

22:47 - Приключи и последният мач преди голямата битка на Кубрат Пулев с Хюи Фюри! В него Йосиф Панов спечели титлата на България в суперполусредна категория след зрелищен сблъсък със Стилиян Костов. След кратка пауза на ринга излизат Кобрата и британецът. 

22:20 - В залата е пълно с известни личности, които са дошли да стискат палци на Кобрата. Сред тях са половинката му Андреа, фолкпевицата Емилия, актьорът Стефан Рядков, вратарят Николай Михайлов и още много други. 

21:50 - Тервел Пулев е просто брутален! Той съсипа Бруцезе за по-малко от 4 минути! По-малкият брат Пулев взе европейската титла с брутален нокаут!

21:48 - Втора брутална атака на Тервел в края на първия рунд. Той прати пак Бруцезе в нокдаун, като само гонга спаси италианеца от нокаута. 

21:47 - Тервел Пулев прегазва Бруцезе още в първия рунд. Той първо сцепи веждата на италианеца, а в средата на частта го прати и в тежък нокдаун. 

21:35 - Тервел Пулев е на ринга, за да се изправи срещу Леонардо Бруцезе. По-малкият брат Пулев излезе под звуците на AC/DC, а в негова чест зазвуча и химнът на България, изправил на крака хилядите в "Арена Армеец". 

21:20 - Още една българска победа! Младият Здравко Попов надделя над двойно по-възрастния от него италианец Джузепе Лаури. Великотърновецът буквално смаза опонента си, макар да не се стигна до нокаут в мача. 

20:50 - Първа титла се раздаде тази вечер. Британката Савана Маршал завоюва интерконтиненталния пояс в суперсредна категория на Световната боксова асоциация с бой над аржентинката Янина Ороско. Успехът ѝ дойде след единодушно съдийско решение. 

20:30 - Кубрат Пулев получава последни наставления от наставника си Ули Вегнер в съблекалнята. Сега предстои усамотение за българина, който ще трябва да се концентрира максимално за мача с Хюи Фюри. 

20:10 - Първа радост за българската публика на галавечерта. Спас Генов победи грузинеца Левон Шония в зрелищен мач с единодушно съдийско решение. Битката обаче завърши с грозни сцени, тъй като грузинецът скочи да бие треньора си, търсейки продължаване на мача.