Младата надежда на българския професионален бокс Здравко Попов записа най-престижната си победа до момента в кариерата. Великотърновецът спука от бой италианския ветеран Джузепе Лаури в галавечерта в зала "Арена Армеец". 

Тази среща беше от подгряващите преди гвоздея на вечерта между Кубрат Пулев и Хюи Фюри. Българинът обаче се погрижи да предложи страхотни емоции на родните фенове и нанесе поражение на италианския ветеран и спечели с единодушно съдийско решение. 

Лаури е 42-годишен и има богата кариера на професионалния ринг. Той има 50 победи, но в последните години записва предимно тежки поражения, а така беше и срещу Здравко Попов пред екзалтираните родни фенове, сред които беше и вратарят Николай Михайлов. 

През целия мач българинът беше по-активният и не спираше да обсипва с удари съперника си. Той имаше проблеми само в четвъртия рунд, когато трябваше да отрази една добра серия на Лаури, но се справи перфектно. 

В петия рунд Здравко Попов прати опонента си в тежък нокдаун с мощен удар в тялото. Италианецът едва се съвзе, а в края на мача изпадна в глуха защита, само и само да не се откаже от двубоя с технически нокаут. 

Но все пак ветеранът издържа до края на двубоя, макар на края да се беше превърнал в истинска боксова круша за българския си опонент. Така Здравко Попов записа третата си победа на професионалния ринг и даде заявка за силна кариера на ринга.