Само три седмици след тежката загуба от Джордж Сен Пиер, в която Майкъл Биспинг загуби титлата на UFC в средна категория, той ще се изправи срещу Келвин Гастелум в ММА събитието на UFC в Шанхай, след като първоначалнияj опонент на Гастелум, Андерсон Силва, бе отстранен от събитието заради положителен допинг тест.

Колкото и новината да доведе до позитивна вълна от реакции към Биспинг, който беше обявен за истински войн, изглежда, че това ще бъде предпоследната битка на британеца в неговата кариера.

Говорейки с Ариел Хелуани за MMAFighting, Биспинг заяви: "Определено искам последната ми битка да бъде в Англия. Винаги съм искал сбогуването ми със спорта да бъде в Англия".

На въпрос дали би искал да бъде в бойната карта за UFC Лондон през март, Майкъл Биспинг отговори красноречиво: "Да, определено."

"Майкъл Биспинг заяви, че в Лондон през март ще бъде последната му ММА битка", се казва в публикацията на Хелуани.

Тази новина не би трябвало да шокира никого. Още преди битка със Сен Пиер в UFC 217 се говореше доста активно, че това ще бъде последната среща в кариерата на Биспинг. Сега обаче изглежда, че вече знаем кога ще станем свидетели на неговата лебедова песен.

Ако Биспинг не получи медицинска забрана след битката с Гастелум, няма съмнение, че той ще бъде на върха в бойната карта за UFC Лондон.

Организацията ще се потруди да изпрати един от най-големите си герои подобаващо, особено след като той спаси събитието на UFC в Шанхай с бързата си реакция и съгласието да се бие по-малко от месец след загубата от Сен Пиер.