Дългогодишният коментаторът и анализатор на Ultimate Fighting Championship (UFC) Джо Роган се присъедини към списъка от хора, които разкритикуваха Майкъл Биспинг (31-9 ММА) заради съгласието му да се изправи срещу Калвин Гастелум (15-3 ММА) само три седмици след загубата на титлата на Джордж Сен Пиер в UFC 217.

"Като цяло не мисля, че трябва да ви бъде позволено да се биете само три седмици, след като сте имали брутална битка като тази на Майкъл Биспинг и Джордж Сен Пиер. Той беше свален в нокдаун и след това беше удушен от Сен Пиер, а след само три седмици иска да се бие с опасния Гастелум? Келвин е звяр. Той има страхотни боксови умения и го показа по отличен начин в тази битка. Това момче в момента е в страхотна форма", заяви Джо Роган.

Роган все пак не иска да отнема нищо от победата на Гастелум и заяви, че дори и с подходящ подготвителен лагер Биспинг едва ли би имал шанс срещу Келвин в тази форма.

"Нещо повече, мисля, че дори ако Биспинг беше провел пълен подготвителен лагер за битката с Гастелум, нищо нямаше да се промени: Келвин има много бързи ръце и изключително силен удар. Най-вероятно краят щеше да е същият", заяви още Джо Роган.