Три седмици след като загуби титлата на Ultimate Fighting Championship (UFC) в средна категория от Джордж Сен Пиер в Ню Йорк, Майкъл Биспинг се завърна в клетката, за да се изправи срещу Келвин Гастелум в основната битка на събитието на UFC в Шанхай и това се оказа лошо решение.

Гастелум се завърна на страната на победителите чрез нокаут в първия рунд, пласирайки жестоко ляво кроше, което свали Биспинг на земята в безсъзнание. Младокът се нахвърли върху британеца, за да се убеди, че победата е негова, но съдията Марк Годард спря битка точно в средата на първия рунд.

"Човече, това е най-голямата победа в моята кариера. Ще се опитам да не съм пределно емоционален в този момент. Изпитвам голямо уважение към Биспинг", заяви Гастелум след битката.

След победата 26-годишният талант заяви, че иска да се изправи срещу временния шампион в дивизията Робърт Уитакъв в UFC 221, което ще се проведе на 10-ти февруари в Пърт, Австралия.

"Е, до мен достигна слух, че Робърт Уитакър се нуждае от от основно събитие през февруари в родината му Австралия. Навит съм за подобно предизвикателство", заяви Гастелум.

Биспинг, който загуби две поредни срещи за първи път в своята ММА кариера заяви, че ще се бие още веднъж преди да се оттегли.

"Келвин е страхотно момче. Той ме хвана с добър удар. Бог да го благослови, той е млад. Но ще ви отнеме още малко време (на феновете), за да успеете да се отървете от мен", заяви Биспинг.