Генади Головкин разкри, че е напълно готов за битка срещу японския боксьор Риота Мурата. Казахстанецът ще срещне Сергей Деревянченко на 5 октомври в двубой за световната титла в средна категория, но вече мисли по-напред.

"100 процента. Абсолютно отворен съм за подобна битка. Разбира се, вече направихме първата крачка за мача с Деревянченко, но гледам и след него. Сигурен съм, че ще се получи страхотен мач”, заяви Головкин.

Риота Мурата е изключително известен в родината си и се очаква двубоят да се проведе в зала „Токио Доум”, която побира близо 60 хиляди зрители.

Ако се стигне до договорка, това може да се превърне в мач за обединяване на титлите, тъй като ако Головкин победи Деревянченко, ще държи пояса в IBF, а Мурата е носител на този на WBA в средна категория.

Междувременно, Головкин все още е свързан със слуховете за евентуална трета битка срещу Канело Алварес, но остава постоянен в мнението си за него.

"Въобще не мисля за този индивид. Нека да говорим за космоса или за нещо друго. Знам много повече за космоса и сателитите, отколкото за Канело".