Един от основните претенденти на Ultimate Fighting Championship (UFC) в лека категория Джъстин Гайджи направи силно впечатление в дебюта си за организацията през юли, когато нокаутира Майкъл Джонсън във втория рунд на тяхната среща. Този уикенд Гайджи ще се изправи срещу бившия шампион в лека категория Еди Алварес в UFC 218.

Победа за младока ще отвори много по-добри възможности за него в лека категория на UFC. И с продължаващата неяснота около шампиона в дивизията Конър Макгрегър, Гайджи е по-фокусиран върху възможността да се изправи срещу временния шампион Тони Фъргюсън.

"Честно казани, пукната пара не давам за плановете на Конър Макгрегър, защото това няма значение. Ако не спечеля тази битка (с Алварес), аз дори не съм в тази картина. Така че съм изцяло фокусиран върху Еди. Но ако победя, определено искам да се бия с Тони", заяви Джъстин Гайджи.

Но дори и с готови планове за бъдещето, Гайджи не смята да се пази и обеща интригуваща битка, без значение нейния край.

"Той (Алварес) говори за голяма битка, но аз все още мисля, че той ще се опита да ме свали на земята и да ме задържи там. Аз обаче съм и добър борец, така че трябва да се съсредоточа върху това и да го държа на страна, за да мога да го налагам с тежки юмруци и ритници. Не знам колко пъти е бил нокаутиран, но смятам да направя точно това", добави още Гайджи.

"Предпочитам да загубя, отколкото да не нокаутирам опонента си. Не искам да спечеля скучно съдийско решение. Това е последното нещо, което искам. Това е невъзможно. Или аз ще го нокаутирам, или той мене. Така се бия аз", категоричен бе Джъстин Гайджи.

Събитието UFC 218 ще се проведе в ранните часове на събота срещу неделя в "Little Ceasars Arena" в Детройт, Мичиган.