Дионтей Уайлдър разкри плана си за евентуални трима съпернци, срещу които ще се изправи в близко бъдеще, и Антъни Джошуа не е сред тях.

Световният шампион на WBC в тежка категория ще срещне Луис Ортис и Тайсън Фюри в следващите си два двубоя преди двубоя за обединяване на титлите.

„Мачът срещу Ортис определено ще се състои”, заяви Уайлдър пред BBC Sport. „Очаквам да се бия срещу него. След като го нокаутирам, ще се изправя срещу Фюри, когото също ще нокаутирам. Ще се отърва и от Ортис, и от Фюри. Но Ортис е с предимство. След това ще дойде ред на обединителния двубой.”

 „Бронзовият бомбардировач” и Фюри се срещнаха на ринга миналия декември, когато двубоят завърши без победител.

Съществува възможност за двубой срещу Антъни Джошуа, въпреки че британецът се отказа от трите си титли, след като бе победен от Анди Руис. Двамата ще се срещнат отново в Саудитска Арабия, а Уайлдър очаква нова победа за американеца с мексикански произход.

„Видях как Руис удари Джошуа и това го разклати. Той не успя да се съвземе и Руис го прати в нокдаун четири пъти. Когато си в непозната ситуация за първи път, това е страхотен житейски урок”, заяви Уайлдър.

 Уайлдър обаче се съмнява, че Джошуа ще се поучи от грешките си.
„Той трябва да се поучи от тази ситуация, но смятам, че Руис ще победи отново. Джошуа не знае защо е загубил предния мач, а това означава, че няма да успее да се подготви за следващия, но все пак всичко е възможно”, завърши боксьорът.