Сагата около Дарън Тил започна още през ноември, когато президентът на Ultimate Fighting Championship (UFC) Дейна Уайт заяви, че изгряващата звезда в полусредна категория ще се изправи срещу бившия двукратен претендент за титлата Стивън Томпсън на събитие в Ливърпул, Англия.

След дълги преговори, промяна на местоположението и голямо обявяване, че двубоят ще се състои в Лондон, организацията най-накрая сложи край на спекулациите, след като официално обяви, че мачът между Тил и Томпсън ще бъде главен за вечерта и ще се състои на събитието UFC Ливърпул, което ще се проведе на 27-ми май.

"Смятам, че това ще бъде най-интересната среща, която някога ще имам в живота си, просто защото и двамата имам огромен коефициент на интелигентност в клетката. Нека видим кой ще спечели, нека разберем кой е най-добрият в дивизията. Сега е времето всичко да стане ясно", заяви Тил, който е въодушевен от факта, че ще може да се бие в родния си град.

Много хора, които критикуват организирането на подобен мач, твърдейки, че Тил е захапал по-голямо парче, отколкото би могъл да преглътне, като предизвиква Томпсън, основавайке се само на една победа с нокаут над ветерана Доналд Сероне.

Тил разбира се не е съгласен с критиците.

Що се отнася до него, той и Томпсън са прекарали по-голямата част от живота си в пласиране на удари. Британецът също така вярва, че той и Томпсън са на едно ниво що се отнася до уменията им да се борят на земята.

"Що се отнася до уменията да пласирам удари с ръце и крака, не мисля, че е твърде рано за мен, защото аз пласирам удари през целия си живот, а той също. Не бих казал, че неговите умения с ръце и крака са по-добри от моите, а играта ни на земя също е на едно ниво. Знам, че той е тренирал с някои наистина добри бойци като Крис Уайдман например, но не виждам къде той е по-добър от мен. Просто мисля, че аз мога да пласирам по-добрите удари и да спечеля. Ще го нокаутирам в третия рунд", заяви самоуверения дарън Тил.