Наскоро Генадий Головкин сключи партньорство с „Matchroom Boxing” и плановете на промоутъра Еди Хърн са да организира забележителни двубои с участието на казахстанеца, дори ако Саул "Канело" Алварес не влезе в бъдещите планове.  

Головкин ще се срещне със Сергей Деревянченко за вакантната титла в средна категория на IBF на 5 октомври, а Хърн каза, че Головкин е готов на още по-смели стъпки.

„Трябва да правим свои собствени ходове и мисля, че точно това вършим ние в партньорството си с Головкин“, каза Хърн пред Sky Sports.

„Не чакаме Канело. Канело си гледа неговите неща. Той иска да се бие с Ковальов, това е ясно. Очаквам тази битка през ноември. Головкин се бие с Деревянченко на 5 октомври и нещата си продължават“, заяви Хърн.

Хърн заяви, че би се радвал  да види трета битка между Канело и Головкин, но Канело трябва да избере собствените си противници, а Головкин просто не е част от този списък в момента.

Затова промоутърът представи други четири варианта за евентуален следващ съперник на Головкин. Това са американецът Деметриус Андраде, Били Джо Сондърс и Дани Джейкъбс, които обаче ще трябва да свалят по 4 кг., за да влязат в категорията. А ако те предпочетат да се качат в по-горна категория, остава Калъм Смит.