Андерсон Силва наруши мълчанието си.

Бившият дългогодишен шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) в средна категория даде положителен допинг тест миналата седмица, което доведе до отстраняването му от събитието UFC Fightin Night 122, където той трябваше да се изправи срещу Келвин Гастелум.

Силва (34-8) не беше дал никакво изявление до вчера, когато пусна изявление в Туитър, в което тоя заявява, че "няма да се откаже" и "нищо не се променя в плановете му" и бразилецът смята да продължи славната си ММА кариера на възраст от 42 години.

"Очевидно мисля, че всичко е част от един процес на еволюция. С всеки изминал ден мога да науча повече неща за себе си. Аз съм тук, за да благодаря на всички мои фенове, особено на моите треньори и на всички, които ме подкрепяха в това дълго пътуване. Не мога да изразя чувствата си и колко съм тъжен, защото в този лагер (за битката с Гастелум) всички инвестирахме любов, страст и време. Не знам точно какви са Божиите планове за мен. Но така или иначе, мога само да благодаря на него и на всички ви за любовта и подкрепата. Нищо не е по-удовлетворително в този момент от това да сте на моя страна. Няма да се откажа, още по-малко да спра да правя това, което обичам. Не заради славата и парите, а защото обичам да се бия. Така че, без значение какво се случва отсега нататък, нищо не се променя. Плановете ми остават същите. Нищо не се е променило. Голяма целувка за всички и скоро ще се видим", се казва в публикацията на Силва.

Макар, че това е първото му нарушение в рамките на програмата на USADA (започнала да работи с UFC от 2016-та година), за Силва това е второ нарушение под банера на UFC, тъй като той се провали на допинг тест след битката му с Ник Диаз през януари 2015-та година.

Тогава Силва получи едногодишно наказание и глоба в размер на 380,000 долара от Атлетическата комисия на Невада (NSAC). Тогава бразилецът твърдеше, че забраненото вещество е попаднало в кръвта му, след като е ползвал сексуален подобрител.

В резултат на принудителното изтегляне на Силва, Гастелум (13-3) ще се изправи срещу Майкъл Биспинг (30-8) в основното събитие на UFC Fight Night 122, което ще се проведе на 25-ти ноември в "Мерцедес-Бенц Арена" в Шанхай, Китай.