По традиция от 1956 година до сега без прекъсване традиционния мотокрос в Бобошево отново привлече повече от сериозен зрителски интерес. На мотополигона феновете на мотоциклетния спорт бяха заели всички възможни места, за да проследят надпреварите в различните класове на живо. 

Голямата изненада сред пилотите беше присъствието на италианеца Мануеле Якопи, който кара в Европейския шампионат ЕМХ 300 и днес участва в класирането в МХ1 с 450 кубикова Ямаха. Якопи беше поканен от организаторите и при всяко преминаване пред феновете беше бурно аплодиран. Италианецът не успя обаче да победи Майкъл Иванов (НСА моторспорт, КТМ) с когото караха заедно, но Якопи спечели класирането за МХ1, докато нашият шампион Иванов в МХ2. 

И в двата състезателни манша, които бяха обединени, Майкъл тръгваше първи и до края на 20 минути + 2 обиколки увеличаваше аванса си, за да финишира с близо 40 секунди пред Мануеле. 

При най-малките МХ 65 победата и в двата манша спечели Мирослав Димитров (Марица рейсинг тим,КТМ), а в МХ 85 над всички и в двете пробягвания се отличи Виктор Бориславов (Мотоспорт Варна, КТМ).  

В най-многолюдния клас МХ пилотите бяха разделени в 2 групи. В първите 20 попаднаха тези, които дадоха най-бързи времена в квалификацията, а във втората останалите 18 състезатели. В Група „А” Юлиян Райчев (Панчо рейсинг тим, Кавазаки) спечели двата манша, а Добромир Пашалийски (Бистрица, Ямаха) победи в група „В” на МХ. 

След края на състезанията кметът на Община Бобошево Крум Маринов развълнуван отбеляза пет години от кончината на състезателя Добромир Добрев – Дени и връчи специална купа за подкрепата около организацията с името на Дени на Данаил Везенков. 

От родната федерация по мотоциклетизъм в лицето на президента Богдан Николов общината получи специален плакет за поредното 62-ро състезание. Призът беше връчен на кмета Маринов. Всички състезатели, които участваха днес в Бобошево получиха и по един възпоменателен  медал от организаторите за карането си.  Местният състезател и деятел Станко Боянов награди от името на бобошевските пилоти и фенове градоначалника Крум Маринов.

Традиционното бобошевско вино пък беше дадено на всички призьори от различните класове. Награждаването завърши с обща снимка и заявка за участие догодина на Бобошево №63!