Валентино Роси е тотално извън контрол, заяви Марк Маркес след състезанието за Гран при на Малайзия от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта в клас MotoGP. Както е известно, двамата се сблъскаха в седмата обиколка и Маркес падна, а Роси получи наказание за умишлено причиняване на катастрофата. 

Той ще стартира от последно място в последния кръг във Валенсия, който ще започне със седем точки преднина в полза на Роси срещу Хорхе Лоренсо на първото място в генералното класиране при пилотите.

"Не знам причината за това, което направи Валентино. Дори и в Австралия карах по същия начин и спечелих състезанието, така че не знам за какво говорят всички. Опитвах се да направя същото и днес, и то от самото начало на състезанието. Роси ме изпревари в момент, в който се чувствах по-бърз, така че е съвсем нормално да се опитам да си върна мястото. Валентино ме притискаше, аз притисках него, но и двамата не откривахме правилния ритъм. Винаги когато беше пред мен, аз знаех, че мога да бъда по-бърз от него", каза испанецът.

"Можете да видите на видео повторенията какво се случи. Ямаха-та идваше, аз забавих темпото и продължих напред. Той ме погледна два пъти и аз се чудех какво точно се случва, какво иска той от мен. Не очаквах да си протегне крака и да ме ритне. Изгубих предницата и паднах, след което видях, че той отново ме погледна. За мен няма значение дали си Валентино, или някой друг. В моменти като този ти просто си извън контрол. За мен е немислимо да направиш такова нещо, когато и ти си върху мотор", продължава пилотът на Хонда.

"Не исках да бъда намесван в средата на този спор за титлата, но аз все пак участвам в състезанията. След като паднах, аз не получих точки, а той - 16. За мен наказанието му е странно", завърши той.