Шосейният пробег в Шабла от веригата „Рън България“ и турнирът „Коста Василев“ на 21 април (събота) събират над 200 участника от цялата страна.

Организаторите са предвидили награден фонд над 1200 лв за турнира, в който ще има стартове във всички възрастови групи, а първите трима мъже и жени в Шабла Рън на 13.8 км ще получат по ваучери на стойност 50 лв от генералния партньор на веригата Sport Depot.

Футболният отбор Нефтяник 2010 ще се включи с благотворителна кауза в шосейното бягане. 12 членове на най-младия футболен отбор (средна възраст под 20 години) в България, който играе в А окръжна група Добрич – Изток, ще бягат на дългата дистанция 13.8 км, за да подкрепят съотборника си Павел Йорданов.

Левият бек на отбора се контузи тежко на 15 април – счупен крак и се възстановява в болницата в Добрич. Йорданов също е имал желания да бяга в Шабла преди тежката контузия.

Организаторите са предвидили и дистанция от 2.7 км, която е в центъра на Шабла, а дългата дистанция води до най-източната точка на България – фарът на нас Шабла в Черно море.