Тимът на Заубер изрази подкрепата си за въвеждане на ограничение в бюджетите на отборите във Формула 1, като се надява правилото да започне да действа още от следващия сезон.

Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун през миналия месец предложи разглеждането на мярката, като обясни, че така бъдещето на моторния спорт ще бъде по-сигурно.

Изпълнителният директор на Заубер Мониша Калтенборн заяви, че нейният отбор подкрепя този ход и се надява той да има резултат още през 2013 г. „Започнахме със Споразумението за ограничени на ресурсите, което само по себе си бе огромна стъпка, но все още е далеч от единствената уговорка, от която в действителност се нуждаем“, каза Калтенборн. „Трябва да направим следващата крачка и според мен тя ще бъде някакъв тип бюджетно ограничение, което ще важи за всеки един отбор, тъй като в момента възможностите ни са доста различни.“

„Специално ние разполагаме с добра инфраструктура и добър аеродинамичен тунел, така че бюджетният лимит ще ни помогне да извлечем ползи от това. Останалите отбори имат други активи. Ако не друго, това поне ще направи Формула 1 доста по-интересна, понеже ще принуди всички тимове да използват различни стратегии както в спорта, така и в бизнеса“, завърши Калтенборн.