Асът от Формула 1 Ромен Грожан беше наречен „герой” от своята съпруга, която разкри, че през изминалата нощ техният дом е бил обект на атака от крадци. По думите на Марион Грожан нейният съпруг безкористно се е изправил срещу взломаджиите, за да защити нея и децата им.

37-годишната французойка, която работи като телевизионна водеща, използва профила си в „Инстаграм”, за да направи, както тя сама се изрази, нетипично за нея признание. „Често спортистите, които постигат велики неща, биват наричани герои. Никога не съм била съгласна с тази дума, защото те не спасяват света, а просто го обогатяват, което, разбира се, е много само по себе си”, започна Марион Грожан.

„Днес обаче мога да кажа, че моят съпруг е спортист и герой. През нощта крадци нахлуха в дома ни през един от прозорците. За късмет никой не пострада, а нашите деца никога няма да разберат за уплахата, която преживяхме. Благодарение на Ромен Грожан, който не се поколеба да скочи пред крадците, за да ги спре и да защити своето семейство.”

„Не обичам да говоря за личния си живот в пресата, но героите трябва да бъдат известни, да бъдат всепризнати, а аз живея с един от тях”, завърши съпругата на пилота.

Грожан, който има френски и швейцарски паспорт, понастоящем живее със семейството си в Нион. Самият той също разказа своята версия за неприятната случка. „Един от онези дни. Двама души нахлуха в къщата ни посред нощ. За късмет те избягаха, щом се появих в коридора. Не беше най-приятното чувството, но всички сме добре”, лаконично потвърди 33-годишният състезател.