Пилотът на Катерхам Виталий Петров заяви, че неговият колега от Ферари Фелипе Маса има на разположение още 6 състезания, в които да докаже, че мястото му е при „черните кончета“

Бразилецът не е завършвал на по-висока позиция от 5-ата от октомври 2010 г. насам, а в момента се намира на 17-о място във временното класиране при пилотите. В същото време съотборникът му Фернандо Алонсо дели първата позиция със Себастиан Фетел.

Маса бе разкритикуван от своя тим на официалния уебсайт на Ферари. „Всички, а най-вече Маса, се надяваме на промяна в представянето му още от следващото състезание“, се казваше в статия за двамата пилоти на отбора, която бе разтълкувана от мнозина като последно предупреждение.

„Не мисля, че те ще уволнят Маса веднага. Той ще остане поне до август“, заяви Петров по повод спекулациите около бъдещето на пилота от Ферари. „Не смятам, че го критикуват и чак толкова много. Те не казват, че той разполага само с един шанс или нещо от сорта.“

„Да, той е под напрежение, но Ферари го оставя да си върши работата. Възможно е просто тазгодишния им болид да не пасва на неговия стил“, допълни първият руски пилот във Формула 1.