Мястото на Фелипе Маса в тима на Ферари започва да става все по-горещо, след като пилотът косвено бе разкритикуван за представянето си от официалния уебсайт на отбора от Формула 1.

Бразилският пилот направи поредно слабо състезание от началото на сезона, след като се провали на квалификацията и стартира Гран При на Испания от 16-а позиция, а след края на състезанието бе наказан за неправилно изпреварване.

Интернет страницата на Ферари публикува анализ на състезанието в Барселона, който се съсредоточава върху „спада във формата“ на Маса и нуждата от „промяна в представянето“ в следващия старт за Голямата награда на Монако.

„Като анализ върху представянето на двамата пилоти на „скудерията“ можем да изтъкнем, че Фернандо винаги е поддържал много високо равнище (67 точки и второ място през 2010 г., 51 точки и 5-о място през миналия сезон), докато спадът във формата на Фелипе е осезаем“, пише в статията. „Бразилецът постигна 49 точки преди 2 години и 24 през 2011 г., а през настоящия сезон има едва 2 в своя актив.“

„В Барселона Фелипе бе много разочарован както от квалификацията, така и от състезанието, но всички, а той още в по-голяма степен, очакват промяна в неговото представяне на пистата в Монако. Това е неговото второ „домашно“ състезание, като се има предвид, че той живее на стотина метра от мястото, където то ще се проведе“, казва се още в анализа на Ферари.