Пилотът на Заубер Естебан Гутиерес се размина без сериозни травми след сериозната катастрофа с Пастор Малдонадо по време на състезанието от Формула 1 за Гран при на Бахрейн.

Мексиканецът бе приет веднага в местна болница, но изследванията не са дали обезпокоителни резултати.

"Сега съм окей, което е най-важното. Лекарите направиха всички нужни изследвания в болницата и ми казаха, че всичко с мен е наред. Пастор ме изненада доста сериозно, защото излезе от бокса и се вряза почти моментално в мен, а аз бях пред него. Понесох удара, докато бях в завоя. Просто нямаше какво да направя в този момент", коментира инцидента Естебан Гутиерес.

Видео от катастрофата можете да видите ТУК!

Виновникът за сблъсъка - Пастор Малдонадо, бе наказан с пет места в състезанието на пистата "Сахир", а след това маршалите решиха да утежнят санкцията за венецуелския пилот, който получи и три наказателни точки в Супер лиценза си.

Ето как Малдонадо коментира ситуацията:

"Ще разгледаме пак случая. Аз лично мисля, че Естебан направи грешна маневра преди влизането в завой номер 1. Може би вината е в мен и аз пропуснах момента за намаляване на скоростта. В момента на катастрофата вече бях в завоя и нямаше къде да отида. Трудно е да се избегне този удар, защото тъкмо излязох от бокса и гумите още бяха студени. Хубавото е, че Естебан излезе моментално от болида си".