Шефът на Заубер Мониша Калтенборн е сигурна, че с по-сериозен бюджет отборът щеше да бъде далеч по-конкурентен във Формула 1 през 2013 година.

И двата болида C32 бяха много далеч от темпото на лидерите както по време на отминалия старт в Канада, така и през по-голямата част от сезона до момента. В Монреал и Нико Хюлкенберг, и Естебан Гутиерес катастрофираха, което хвърли нов негативен оттенък върху представянето им.

„Парадоксалното е, че спортът е много вълнуващ. От чисто спортна гледна точка правим добри състезания, този компонент функционира добре“, обясни Калтенборн. „От друга страна обаче е трудно да привлечем нови спонсори, което отдавам на глобалния икономически климат.“

„Трудно ни е. Ако имахме повече пари, можеше да се развием по-бързо и най-вероятно щяхме да излезем от ситуацията, в която се намираме сега.“

„В момента обаче винаги трябва да мислим колко би ни струвала всяка нова част“, допълни тя.

Досега швейцарският тим заема 8-о място в класирането при конструкторите с едва 5 точки. За справка през миналата година на същия етап от сезона отборът имаше 58, като постигна и два подиума (и двата на Серхио Перес) и заемаше 6-о място.