Изпълнителният директор на Мерцедес Дитер Цече не скри, че е изненадан от последните публични изяви, които шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун си позволи да направи.

Не толкова отдавна британецът разкритикува остро развитието на шампионата, за пласирането на чиито рекламни права отговаря той. Екълстоун описа надпреварата като намираща се в лошо състояние и твърде предсказуема за феновете.

Екълстоун: Формула 1 никога не е била по-слаба

Според Цече подобни оценки биха могли да се приемат в частен разговор, ала в публичното пространство изглеждат доста озадачаващо.

„Когато бяхме на моторното шоу в Женева, в никакъв случай нямаше да изляза на сцената и да кажа, че никога не бих карал Мерцедес и че би било по-добре и клиентите да не го правят“, коментира германецът.

„Не разбирам как някой, който в момента е не само изпълнителен директор, но и частичен собственик на този продукт може да говори по такъв начин за него. Ако той действително се чувства така, то търсенето на промяна би трябвало да е предмет на вътрешно обсъждане, а не да става на всеослушание“, добави Цече.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS