Шефът на Уилямс във Формула 1 Роб Смедли заяви, че той и отборът са били безсилни да направят каквото и да е срещу скоростта на четирикратния световен шампион Себастиан Фетел по време на днешното Гран При на Австралия.

Пилотът на Ферари успя да завоюва третото място в Мелбърн, макар че потегли зад Фелипе Маса, който успя да го задържи за кратко зад себе си, но в крайна сметка не можа да удържи атаките на германеца.

Бразилецът влезе в бокса на Уилямс в 21-ата обиколка и загуби около 1,5 секунди заради факта, че се върна в състезанието зад Ред Бул Даниел Рикиардо. Фетел направи още 4 обиколки преди първото си спиране в бокса и това му помогна да мине пред Маса.

„Ние нямахме друг избор освен това, което сторихме“, коментира Смедли. „Ако той беше успял да ни изпревари още от началото, щеше да се откъсне и това беше краят на състезанието за нас. Единствената ни опция беше да спрем първи и да се опитаме да го държим близо. Не бяхме много далеч от успех.“

„За жалост той имаше повече темпо, отколкото предполагахме. Фетел дръпна с 8 десети за две обиколки в сравнение с времето, което прекара зад Фелипе. Маса пък загуби секунда и половина, докато се опитваше да изпревари Рикиардо. Тези неща се събраха и ни оставиха зад Себастиан“, коментира Смедли.