Ядосаният австралиец Марк Уебър нападна словесно своя колега във Формула 1 - Ромен Грожан, който му коства доста точки за генералното класиране. Френският пилот на Лотус допря стартиралия от първа линия Уебър в началните секунди на Гран при на Япония, с което изпрати съперника си от Ред Бул в дъното на колоната и той завърши едва на девето място.

"Не видях какво се случи зад мен, но другите пилоти казаха, че това е добре познатата ни лудост на старта. Ние се стараем да стигаме до добри резултати, а той всяко състезание се опитва да стигне до третия завой с максимална скорост. Не е приятно, защото от това страдат останалите. Може би му трябва малко почивка", каза Уебър.

Това е втори подобен инцидент за рисковия французин за сезона. На 2 септември той отново показа ненужна агресия в началните метри в Гран При на Белгия и тя доведе до верижен сблъсък между него, Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо. Тогава Лотусът на Грожан прелетя на сантиметри от каската на испанеца, който дори не подозираше какво се случва зад него.