Състезателният директор на Макларън Ерик Булие си дава сметка на какво се дължи мнителността относно катастрофата, която попречи на неговия пилот Фернандо Алонсо да участва в Гран При на Австралия.

Испанецът пострада при странен инцидент по време на предсезонните тестове и пропусна първия старт за 2015 година по лекарска препоръка. Макар че Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) да поде разследване, от Макларън така и не разкриха повече подробности около случката.

„Аз лично координирам разследването, което запона в Уокинг (базата на тима – б.р.), и всичко се прави при пълна прозрачност и заедно с ФИА“, коментира Булие. „И ние, както и те, имаме голям интерес да разберем какво се е случило.“

„Не се крием зад ФИА. Направихме това, което беше нужно, просто не даваме публичност. Това, което ни спира, е чувството за отговорност към нашите пилоти и към организацията, която управлява шампионата. Има процедури, които Фернандо Алонсо трябва да следва, за да може да кара отново. Такива са правилата. Разбирам съмненията, но само до определена степен“, допълни французинът.