Отборът на Маруся може и да получи шанс да стартира новия сезон във Формула 1. Тимът, който влезе в администрация и пропусна заключителните три състезания за 2014 година, в момента води преговори с инвеститор, който да поеме издръжката.

За тази седмица беше планиран аукцион, на който да бъдат разпродадени активите на отбора, но той беше отложен, след като шефа на тима Джон Буут разкри, че се водят разговори с потенциален купувач и те са в доста напреднал етап.

Дори и обаче сделката да бъде сключена, Маруся все ака ще се нуждае от одобрението на Международната федерация по автомобилизъм, тъй като до момента руският тим не е построил нов болид за 2015 година и ще трябва да използва стария си модел.

Към края на миналия сезон дълговете на тима възлизаха на 31 милиона паунда. Тъй като обаче Маруся събра повече точки от Заубер и Кейтъръм (които записаха по 0) и затова трябва да получи премия от 26 милиона паунда. С тези пари отборът би имал нужното, за да се появи на стартовата решетка за Гран При на Австралия, което би било сериозен коз при преговорите с инвеститора.